19 Ocak 2014 Pazar

Mercedes'in El Yapımı Tankı

Mercedes - Benz G serisi , 1979 yılından bu yana üretilen SUV modeldir. Ve emekliliğim için hayalini kurduğum model... G serisinin kesinlikle sürüş keyfinin tadılması gerektiğini düşünüyorum.Beni en çok cezbeden özelliklerinden birisi ise Mercedes G'nin el yapımı olması. Maalesef ki üretimi 2015 yılında sonlandırılacak. G severleri 2015'ten sonra yeni üretim G kullanamayacak olsalar da çağın ilerisinde bir araba olduğu için içlerini rahat tutabilirler. 1979 yılında üretimine başlanan G SUV severlerin vazgeçilmezidir. Elverişsiz yollarda bile konforlu sürüş sağlar. Aracın dizel(G 320 CDI) ve benzinli(G 500) kullanım özelliği mevcuttur. Dizelinin ortalama yakıt tüketimi 11 litredir. Yüksek torklu dizel motor, sadece sürüş sırasında değil, yakıt tüketim değerlerini kontrol ettiğinizde de etkileyicidir. Benzinli modelin karma yakıt tüketimi ise 14.7dir. Amg modellerinde çift çıtalı ön panjur, daha geniş hava girişi sunan ön tampon, 20 inçli jantlar ve kırmızı renkli kaliperler gibi donanımlar sunulurken egzoz çıkışları da krom kaplanmış. 388 beygir gücündeki Mercedes G , SUV severleri bekliyor...


www.sahibinden.com.tr
Ecenaz Taşlı

Bmw 'nin 4 kapılı yer üçağı !


Bi önceki yazılarımızda Bmw'nin diğer serilerini sizlere tanıtmıştık (1 serisi, 2 serisi, 4 serisi). E hepsini tanıtmışken Bmw'nin 3 serisini tanıtmamak ayıp olurdu değil mi ? Bmw 3 serisi, aile babaları ve genç kesimin tercih ettiği bir canavardır. Gerek bir aile için, gerek de kalabalık bir şekilde arkadaşlarla uzun yolculuğa çıkmak için tamamiyle ideal bir arabadır. Bmw çoğu arabasında olduğu gibi, 3 serisindede ülkemizde, 3.20 d ve 3.28 i motor seçenekleriyle tüketiciye sunulmuştur. 3.20 d, 2.0 motor dizel olup 184 beygir gücü üretmektedir ve 0-100 km hızı 7.6 saniyedir evet yanlış duymadınız 7.6 ! Ve en güzel yanı , bu kadar güçlü bir arabanın seçir içi 100 km'de 6.3 lt mazot yakması. Şaşırtıcı değilmi ? 3.28i modeli ise yine 2.0 motor ama busefer benzinli olup 245 beygir gücü üretmektedir ve 0-100 km 'yi 6.1 ile tamamlıyor ve şehir içinde 100 kmde 8.1 lt benzin yakmaktadır. Luxury line , Sport line ve M line olarak 3 konfigirasyonda satilan 3 serisi M line modeli 160.000 tl olup tüketicilere konfor ve performans ve mükemmel bir görünüm sağlamıştır.








Kaan Kandağ

18 Ocak 2014 Cumartesi

4 Serisinin Küçüğü...


Coupe (2 kapılı) arabalarla ünlenen BMW teknisyenleri, 4 serisinin küçüğünü de çıkarıp iyice popülerliğini artırmaktadır. 1 serisinin sedanı (arkası uzun model) olarak çıkarılan 2 serisi, araba hayranları bakımından baya bir ilgi çekip herkesin ilgi odağı olmuştur. 1 serisinin sedanı olmasına rağmen tamamıyla farkı tasarımında olan 2 serisi, ön ve arka farları birazda olsa 4 serisine benzeyip 4 serisinin boy bakımından daha kısası olarak araba piyasasında yerini alması bekliyor. Bmw teknisyenlerinin dediğine göre 2 serisi , 2.20d , ve 2.35i modelleriyle satışa sunulucak. 2.20 d modeli 2.0 motor turbo dizel olup tamı tamına 181 beygir gücü üretip, çoğu benzinli arabayı geçecek şekilde tasarlanmıştır. Daha yüksek kuvvet isteyen tutkunlar ise 2.35 i seçeneğini tercih edeceklerinden eminim. 3.0 benzinli motoru olan 2.35i. 'nin 331 beygir üretmesi, araba meraklılarını bir hayli şaşırtmıştır. Türkiye fiyatı belli olmayan 2 serisi, ülkemizde Temmuz ayında satışa çıkması bekleniyor.






Resimlerin Kaynağı: https://www.google.com.tr/search?q=bmw+2+series&espv=210&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=ILTaUom-AsKw7AaWioDoAg&ved=0CAcQ_AUoAQ&biw=1241&bih=572
Ecenaz Taşlı

16 Ocak 2014 Perşembe

KLASİK ARABA

                                       
İlk olarak halk arasında yanlış bilinen bir bilgiyi belirtmek isterim ki bu; eski model ve orjinal olan her araç klasik bir araç değildir. Bunların belli kriterleri vardır. Bu yazımda da sizlere bu kriterlerden bahsedeceğim. Bu kriterler; Bir otomobilin klasik olarak nitelendirilebilmesi için ilk olarak 25 yaşın üzerinde olması şarttır. Daha sonrasında üretildiği tarihteki satış fiyatı ve üretim sayısı önemlidir. Üretim sayısı olarak kısıtlı bir sayıda üretilmiş olması gerekmektedir. Bunun dışında istisnasız kesinlikle bütün parçaları orjinal olmalıdır. En ufak bir yabancı parça kullanılması bile klasik olma özelliğini yok eder. Ayrıca restore edilmiş ise bile orjinaline sadık kalınarak yapılmış olması gerekir. Son olarak belirtmem gereken kriter ise; otomobilin çizgileri, hatlarıdır. Klasiği klasik yapan en önemli şey çizgileridir. Klasik araçlara dikkat edilirse hiçbir yıl üretilen otomobillerde aynı çizgiler kullanılmamıştır. Bir yıl üretilen modelin çizgileri diğer yıl üretilenden farklıdır.
Bunların dışında bir de klasik otomobillerin değerlerini arttıran hususlar vardır. Otomobil tenteli veya tek kapı olursa değeri diğerlerine göre daha fazla olacaktır. Klasik otomobillerde iki kapılı araçların pek fazla rağbet görmediğini ve diğer klasiklere göre daha düşük fiyatlara sahip olduğunu da bir dipnot olarak belirtmek isterim.
Herkese iyi sürüşler diliyorum...


CHRSYLER300c(1957)






FORD MUSTANG FASTBACK (1965)
 Ford Mustang Fastback with Cammer Engine (1965) 



BMW 315 PS (1929)


Günümüzde dünyanın önce gelen otomobil şirketlerinden BMW'nin 1928 yılında Fahrzeugtechnik Eisenach A.G. şirketini satın alarak araba üretimine geçmesiyle ürettiği ilk otomobil BMW 315 PS.
MERVE YURTSEVEN


En iyi 1.16 !!!



Günümüzde bir sürü insanlar arabalarını bmw , wolksvagen, seat, renault vb arabaları tercih ediyorlar. Bmw fabrikasında da en çok tüketiciler tarafından tercih edilende bmw 1 serisi. 1 serisi, klasmanları arasından en hızlı ve en konforlu olanlardan birtanesidir. Herkes tarafından göze çarpılan bu araba  1.6 benzinli motoruyla tamı tamına 136 beygir güç üretiyor ve hafif olduğu için bu arabayı minik bir canavar kılıyor.  Kuvvetli motorundan dolayı 0-100 km hıza tamı tamına 9.1 saniyede ulaşıyor ve herkes tarafından yeterli kılıyor. Bmw 'nin donanım paketleri, diğer araba markalarına göre farklı olup Sport Line, Urban Line ve M line diye 3e ayrılıyor. Sport line, sportif koltuklarla; urban line , beyaz aynalarıyla (ne renk olursa olsun) ; M line ise 'Estoril mavisi' rengiyle ünleniyor ve M line modeli, herkes tarafından inanılmaz derecede dikkat çekiyor. Arkadan itişli olan m line 1.16 benzinli 93.000 tl fiyatı ve biraz pahalı olmasına rağmen kesinlikle alınabilicek bir araba olmuştur.







Kaan Kandağ

15 Ocak 2014 Çarşamba

KARAVAN











Şehirden uzaklaşmak , kafanızın estiği yere gitmek istiyorsanız karavan ile tatile çıkmak sizin için ideal bir seçim olabilir . Üzerinizde herhangi bir baskı olmadan kafanızın estiği şekilde hareket edebilirsiniz . Nereye giderseniz gidin nerede kalacağım korkusu yaşamazsınız . Bir  yerlere yetişme korkusundan uzak istediğiniz kılıkta ve istediğiniz kişilerle tatil yapma keyfine ihtiyacınız varsa kesinlikle karavan ile seyehati öneriyorum ayrıca kalabalığı seviyorsanız ülke genellerinde karavan kampları düzenleniyor . Yeşil alanlarda şehrin kirli havasından uzak yerlerde bu kamplar mevcut. Bir çok insan karavanını alıp geliyor gayet samimi bir ortam ve eğlenceli  kişiler hem dinleniyor hemde eğleniyor . Özellikle çocuğunuz varsa bu kamplar onlar içinde faydalı olabilir kamp alanlarında yardımlaşma ve paylaşmayı öğrenirler . Bütçeniz el vermiyorsa çok uygun fiyatta karavanlarda var . Örneğin eski otobüsleri karavan haline getiriyorlar . Küçük ve eski bir karavan istemiyorsanız ev düzeninde olan lüks karavanlarda var . Kısacası her insanın yaşayabileceği türde karavanlar mevcut . Eğer tatlı bir tatil istiyorsanız karavanla yola çıkmalısınız derim ben . 
Eğer bir karavanla yola çıkıyorsanız dikkat etmeniz gereken şeyler :
  1. Yolda  veya  tatilinizde  kullanacağınız  eşyalarınızı  araba  ve  karavanınıza    eşya  ağırlık  dengeleri  kuralını  uygulayarak mı  yerleştirdiniz ?
  2. Karavanınızı  arabanıza  nasıl   akuple  edileceğini   nefes  almayı  bildiğiniz   gibi  öğrendiniz  mi ?..Eksik    bilgi   varsa  sorun  yaşarsınız..
  3. Karavanınızın  ön/arka    ağırlık  dengesini   baskül  ile  nasıl   ölçüldüğünü  iyi  öğrendiniz mi ?
  4. Arabanızın  ruhsatında  karavan/römork   çekebileceğinizi   onaylayan  resmi  kaşe  var mı ?..Yoksa   trafik  ekibince  yolda  karavanınız  bağlanır.
  5. Arabanızın   tüm  sinyal  ışıkları  kusursuz  çalışıyor mu ?.  Karavanınızın  lastik  hava   ayarlarını  kontrol  ettiniz mi. ?
6.Arabanızdan  arkaya  baktığınızda  karavanınızın  da  arkasını  görmenizi  sağlayan   ilave    yan   aynalarınızı  taktınız mı ? 
                                                             
 
                                                          ALTIN KURALLAR
 
  1. Karayolunun  sağ  şeridinden  hiç  çıkmayın….Önünüze  kamyon , otobüs  bile  gelse   sollamak  için     arabanızın  motor  gücünü  dikkate  alarak  sollamayı  düşünün   ve  unutmayın  ki  sollayıp , solladığınız  aracın  önüne  geçmek  için  size  en  az   150 mt  lazım..
  2. Trafik  kanuna  göre  karavan  çeken  araçların  hız  sınırı  max. 92 km  dir.  Ama  siz  yine  de  85 km  hızı  geçmeyin..Karavanınızın  çeki  mekanizmasında  stabilzatör  varsa  hız  daha  farklı  olabilir..
  3. Hızınızı   arttırdığınızda  eğer  karavanınızı  istenmeyen  tarzda  yerleştirdiyseniz   arkadan  gelen  karavanınız  sağa  sola  yalpa  yapar  ve  size  can  güvenliği  endişesi  yaratır..Kazaya  bile  neden  olabilir..Eğer  bunu  yaşarsanız    yolda   en  yakın   genişçe    bir  yerde inin  ve  karavanda ki  ağır  eşyalarınızın  yerlerini  denge  kuralına  uyarak  yeniden  yerleştirin…Ama  sonra  da  sakın    ha   gaza  basmayın.
  4. Direksiyon  başında  dikkatinizi  dağıtacak  aktivitelerden  bir  süre  uzak  durun..Baktınız  ki  sorunsuz  gidiyorsunuz  karavanlı  tatilde  yaşayacağınız  keyfi  düşünün  ve  kurallara  da  uyarak  yolunuza  devam  edin.
  5. Arabanızla  beraber  karavanınızın  uzunluğu  ortalama  8-9 mt  civarındadır..  Sağa  ve  sola  dönen  kavşaklarda  bu  uzunluğu  düşünerek  dönüş  yapın…Aksi  halde  sağa  dönüşte  ya  kaldırıma  çıkarsınız  veya  sağınızda  ki  araca  çarparsınız..Dönüşleriniz  hep  geniş  açı  ile  olsun..
  6. Trafik  ışıklarına  daima  en  az  100 – 200 mt    yaklaştığınızda  hızınızı   2 nci  vites  hızına  indirin..Ani  fren  yaparsanız  karavanın  fren  sistemi  yoksa  kendini  durduramayacağı  için  arkadan  sizi  itecektir..Kalabalık  trafiklerde  sizin  önünüzde ki  araca  çarpmanıza  bile  neden  olabilir.
  7. Yanlış  bir  yola  kesinlikle  girmemeğe  özen  gösterin..Karavan  çekerken  böyle  bir  lüksünüz  hiç  olmayacaktır..Yalnış  yola  girdiyseniz  U  dönüşü  yapabilmek  için  bomboş  bir  yola  ve  en  az  10 mt  eninde  bir  açıklığa  gerek  vardır..
  8. “Acaba  bu  yolun  sonu  nereye  çıkıyor”  dediğinizde   o  yola  girmemeniz  gerektiğini  hiç  unutmayın..
  9. Karavanla  geri  gitme   lüksünüz  karavanınızın  teknik  özelliklerine  bağlıdır…Bazı  karavanlar  buna  imkan  verir , bazıları  ise  vermez..Mecbur  kalıp  da  geri  geri  gidecekseniz   direksiyonu  hangi  yöne  çevirdiğinizde  karavanın  arka  ucunun   hangi  yöne  doğru   döneceğinin   antremanını  yapmış  olmalısınız..Değilseniz  bile  bunu  ilk  uygun  açıklıkta  birkaç  kez  deneyerek  öğrenmenizi  tavsiye  ederim..Bir gün  kesinlikle  lazım  olacak..
  10. Yollarda  ki  kasisleri   daima  neredeyse  duracak  hızda  geçin..Bir  otoyolda  böyle  bir  kasisi  hızlı  geçen  bir  aracın   çeki  demirinin  topuzunun  koptuğu  kötü  bir  olayı  anlatmışlardı ..
 kaynak:
https://www.google.com.tr/search?q=karavan&client=firefox-a&rls=org.mozilla:en-US:official&channel=fflb&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=b3jWUubSI8mU4ASxtIGgBA&ved=0CCwQsAQ&biw=1600&bih=796
 http://www.6teker.com/articles_detail.php?id=9
Merve Yurtseven 

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı